Het Vechtdal

De Overijsselse Vecht baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven en waar je nog volop ruimte en rust vindt.

Het is extra leuk om het Vechtdal te ontdekken via de vijf 'Anjerpunten' die langs de Vecht liggen. Eén van de Anjerpunten ligt in Hardenberg (Natuurcentrum De Koppel); vanuit deze locatie kunt u van alles ondernemen:

Voel, ruik en hoor de natuur in het Vechtdal... Welke beestjes zitten er in het water? Welke planten groeien er langs de Vecht? Welke vissen zwemmen er? In het Anjerpunt zelf kun je er van alles over lezen en zien. Of ga zelf ‘met de voeten in de klei’ in de Koppeltuinen en het Vechtpark. Je kunt wandelen of op watersafari in de kano. Of gewoon liggen in het gras en genieten van het groen om je heen.

Tijdens openingsuren kunt u bij De Koppel binnenlopen en de exposities bekijken, waaronder ‘Het Vechtdal binnenstebuiten’. In de Natuurontdekhoek en door de speurtochten kun je ook van alles onderzoeken en te weten komen. Alle zintuigen worden ingezet! Ga vervolgens gewapend met schepnetje, loepje en zoekkaarten de Koppeltuinen in, om de Vechtdalnatuur aan den lijve te ondervinden. Leuk voor jong en oud!

Meer informatie vindt u ook op www.anjerpunten.nl.

Omgeving overzicht

Leuke aanbiedingen!

Ontdek alle aanbiedingen en boek jouw verblijf met korting

Lees meer